Links

Nuttige Links

 

Welzijnswerk

 

Welzijn Middelburg
Deelnemen aan de maatschappij én je er in thuisvoelen. SWM zet zich hier voor in. Van: zorgen voor, naar: zorgen dat, is ons motto!

Problemenmetjeburen.nl
Op deze site is algemene informatie over de 10 meest voorkomende burenproblemen te vinden en worden tips gegeven. Bezoekers worden direct doorverwezen naar de voor hen dichtstbijzijnde organisatie voor Buurtbemiddeling.

Ontmoetingscentrum Palet
Het Ontmoetingscentrum in het buurtcentrum Het Palet in Middelburg, geeft ondersteuning aan zowel mensen met dementie die nog thuis wonen, als de mantelzorger. Er is een gevarieerd activiteitenprogramma voor zowel de cliënt als de mantelzorger.

Mamacafé
Het Mamacafé is een ontmoetingspunt voor moeders en moeders in spé. Er wordt een veilige omgeving geboden met daarin ruimte voor het kind om te spelen. Zodoende ontstaat er een prettige sfeer om met andere moeders van gedachten te wisselen, gezellig te babbelen en te ontspannen.

Porthos
Porthos combineert de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Dus geen aparte loketten meer voor allerlei zaken, maar één loket waar iedereen terecht kan met vragen over welzijn, zorg, opvoeden en opgroeien.

Groepswonen dementie
De twee groepswoningen van SVRZ Thibautstraat liggen in de Magistraatwijk in Middelburg, op loopafstand van het park, de kinderboerderij en het winkelcentrum.

Vier het Leven
Bent u op leeftijd en komt u weinig buiten de deur? Ga dan met ons mee!Stichting Vier het Leven organiseert film-, theater- en concertbezoeken voor ouderen (vanaf 65 jaar). Wij begeleiden u persoonlijk van deur tot deur. Want samen uit is samen genieten! Gaat u met ons mee?


Verkeer en Vervoer

Meld verkeersproblemen
De gemeente  wil de verkeersveiligheid samen met bewoners verbeteren en heeft hiervoor verkeerswerkgroepen ingesteld.


Groen

Volkstuinvereniging Kweeklust
De vereniging heeft grond in eigendom en in pacht en deze grond wordt tegen een op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering vast te stellen huurprijs aan de leden verhuurd voor gebruik als volkstuin.

Landschapsbeheer Zeeland
Samenwerken aan natuur en landschap

Erasmuspark
Nieuws over het Erasmuspark op Facebook.

Middelburg Rozenstad
Het project richt zich op het groener maken van de openbare ruimte en daar de burgers bij te betrekken. Dat gebeurt door goede voorbeelden te belonen met een prijs en slechte plekken in de buurt te verbeteren om verloedering (o.a. graffitty) en verstening tegen te gaan.

Stadslandbouw Middelburg
CitySeeds bedrijft stadslandbouw in Middelburg. Ravensteinweg 1a, achter het oude ROC-gebouw.


Ontspanning

Kinderboerderij de Klepperhoeve of via de Klepperhoeve op Facebook
Op de kinderboerderij is, zowel voor de kinderen als voor de volwassenen van alles te zien. Allereerst zijn er de dagelijkse werkzaamheden, zoals het voeren en verzorgen van de dieren. Vele kinderen, maar ook volwassenen werken als vrijwilligers, ook in het weekeinde. Daarnaast worden er regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd.

Speeltuin Meiveld
In onze speeltuin kunnen kinderen naar hartelust spelen, we hebben diverse speeltoestellen en ook skelters, loopfietsjes en steppen. De veiligheid van onze speeltoestellen staat bij ons voorop, u treft daarom bij ons alleen speeltoestellen aan die voldoen aan de moderne veiligheidseisen.

Juliana Korpsen
Onze vereniging is een bruisende, jonge vereniging die midden in de samenleving staat. Juliana is in 1933 opgericht en heeft zich ontwikkeld tot een begrip in Nederland en ver daar buiten. Voor alle leeftijden is er plaats binnen onze vereniging.  De vereniging bestaat uit drie onderdelen:
Junior Drumcorps Johan Friso, Juliana drum & bugle corps en Humoreske.

Lange-Jan Awards
Nomineer vrijwilligers, initiatieven en vrijwilligersorganisaties voor de vrijwilligersprijzen en geef hen het applaus dat ze verdienen!


Gemeente

Meldingen openbare ruimte
Voor een melding openbare ruimte heeft u uw inlogcode van DigiD nodig. Indien u ingeschreven staat in de Basisregistratie Personen (BRP) in Middelburg, worden uw naam en adresgegevens automatisch vooringevuld op het aanvraagformulier nadat u ingelogd heeft met uw DigiD. Ook kunt u na melding de voortgang van uw aanvraag bekijken op Mijn gemeente.
U kunt ook een anonieme melding doen. In dat geval kunt u de aanvraag niet via Mijn gemeente volgen.

Melding openbare verlichting
Op deze site kunnen storingen maar ook schade aan de openbare verlichting gemeld worden.

Vergaderingen gemeenteraad
In ons Raadsinformatiesysteem kunt u eenvoudig de agenda’s en achterliggende stukken van de gemeenteraads- en commissievergaderingen raadplegen. Ook kunt u hier uitgebreid zoeken naar raads-en commissiestukken in het archief.

Wijkagent
Link naar de wijkagent


Scholen

Cypressenhof
Cypressenhof is een basisschool voor christelijk onderwijs.

De Leeuwenburch
De Leeuwenburch is onderdeel van de Archipel-scholengemeenschap voor openbaar onderwijs.

Brede School Zuid
Brede School Zuid organiseert voor alle kinderen van de Leeuwenburch, de Cypressenhof en kinderen uit de wijk Zuid een afwisselend activiteitenprogramma tijdens het schooljaar 2014-2015.
Kinderen kunnen op die manier kennismaken met allerlei verschillende activiteiten.

Jaarverslag Brede School Zuid
Over de brede-school in Zuid

Share

Reacties zijn uitgeschakeld.