Digitale Informatieavond

Online bijeenkomst aardgasvrij wonen
De Gemeente Middelburg geeft tijdens deze bijeenkomst informatie over de stappen naar aardgasvrij wonen, de eerste resultaten uit de Transitievisie en de komende vervolgstappen.

Praat mee met de Focusgroep en de Gemeente Middelburg over het op termijn aardgasvrij maken van wijken op Donderdag 3 Juni a.s.

Aardgasvrij wonen in Middelburg
In Zeeland wordt er samengewerkt aan een plan van aanpak om in de toekomst over te stappen naar aardgasvrij wonen. Inwoners en eigenaren van huizen en gebouwen krijgen op den duur te maken met de overstap van aardgas naar een duurzame vorm van verwarmen en koken.

Momenteel word er onderzocht hoe de overstap naar een aardgasvrije gemeente gemaakt kan worden. Dit wordt opgeschreven in de Transitievisie Warmte (TVW). Met deze Transitievisie maken gemeenten het tijdspad inzichtelijk; welke wijken kunnen er voor 2030 en welke na 2030 van het aardgas worden afgekoppeld. In 2021 moet elke gemeente zo’n visie klaar hebben.

In november is een online enquête geweest van de Gemeente Middelburg over dit onderwerp. Daaruit bleek dat veel inwoners weten dat de gemeente zoekt naar andere, duurzame manieren van verwarmen en hierover regelmatig geïnformeerd willen worden.

de Focusgroep in Middelburg is een bewoners werkgroep die via online bijeenkomsten met de Gemeente meepraat over de (on)mogelijkheden om wijken op termijn aardgasvrij te maken.

Wilt u zich ook aansluiten bij de Focusgroep?
Stuur dan een mail met als onderwerp Focusgroep TWV naar a.hannewijk@middelburg.nl