Theo Meijboom

Theo Meijboom heeft definitief de functie van Ko de Jonge overgenomen als wijkagent. Deze week is hij aangesteld als wijkagent voor Middelburg-Zuid, Arnemuiden en Nieuw- en Sint Joosland.

De wijkagent fungeert vanuit de politieorganisatie als schakel tussen de wijkbewoners en overige bedrijven en instellingen welke gevestigd zijn, of gebruikmaken van de wijk Middelburg-Zuid. Hij werkt hierbij nauw samen met de wijkmanager van de gemeente Middelburg en het wijkteam van Middelburg-Zuid.

Hoe en op welke manier is de politie bereikbaar?

Tijdens bewonersbijeenkomsten merkte Theo dat er veel onduidelijkheid was over welke manieren de politie bereikbaar is. Daarnaast gaven veel bewoners aan dat zij geen fijne ervaringen hebben met het algemene politienummer 0900-8844. Deze ervaringen kan hij voor nu helaas niet wegnemen en hij hoopt dat het in de toekomst beter gaat.

Voorheen was de politie alleen bereikbaar via 112 als er sprake was van spoed. Het algemene politienummer 0900-8844 kon men bellen bij wel politie maar geen spoed.  Ondertussen kunnen meldingen ook doorgegeven worden via een whatsappnummer. Dit whatsappnummer wordt uitgelezen door de meldkamer en deze kunnen de meldingen eventueel doorzetten naar de collega’s op de auto.

Het whatsappnummer van de meldkamer voor Middelburg is:

06 - 12 20 70 06.

Zorg wel dat je bereikbaar blijft zodat de meldkamer bij vragen terug kan bellen!

Verder zijn de wijkagenten voor vragen of opmerkingen te bereiken via ons Instagram account (wijkagentenmiddelburg).Dit platform wordt door ons als wijkagenten uitgelezen als wij in dienst zijn. Verder delen wij hier zaken die wij opdoen in de wijk . Echter wordt dit platform niet 24 uur per dag uitgelezen en kan het soms even duren voordat u bericht krijg.

Voor het melden van zaken waar directe politie inzet voor nodig is kunt u beter een bericht sturen via de Whatsapp of 0900-8844.

Als er echt sprake is van spoed belt u 112. Dan gaat het om situaties waar met spoed politie ter plaatse moet komen, bijvoorbeeld bij reanimaties of als er ingebroken wordt.

In deze tijden van het coronavirus wens ik iedereen gezondheid toe. De bewonersbijeenkomsten worden even opgeschort maar ik hoop u weer snel te spreken

Contactgegevens: theo.meijboom@politie.nl