Landelijke Opschoondag

Vrijwilligers gezocht!!

voor de Schoonmaakactie van het Erasmuspark tijdens de Landelijke Opschoondag!!

Data: 22 en 23 maart

Vrijdagmiddag 22 voor de schooljeugd en zaterdag 23 maart vanaf 09.00u voor iedereen die bereid is een handje te helpen.

Het Erasmuspark wordt veel gebruikt door veel verschillende mensen. Mensen met baby’s in kinderwagens die lekker in het zonnetje lopen, mensen met kleine kinderen die lekker op de glijbaan spelen, kinderen die met elkaar een hut in het park hebben gebouwd en lekker genieten van de natuur, hardlopers die hun rondjes lopen, jongelui die chillen in het park, wandelaars die genieten van de mooie bloemen en fruitbomen. We willen graag dat dit zo blijft!

Maar in de loop van de tijd is er steeds meer afval achtergebleven. Afval dat het park vervuilt en dat gevaarlijk is voor de mens en de natuur. Neem het versnipperde plastic wat in het water ligt. Dit laatste veroorzaakt dat waterdieren het in hun maag krijgen omdat ze het dikwijls als voedsel zien. Ik weet niet of u ze wel eens gezien heeft, maar er zitten een paar ijsvogels in het park. Deze jagen op heel jonge visjes, die glinsteren in het water. Helaas zien ze stukjes glimmend plastic ook aan voor visjes. Het plastic blijft achter in hun maag, waardoor ze uiteindelijk niet meer kunnen eten en ze verhongeren
Flesjes gaan kapot, de glasscherven zijn gevaarlijk voor de spelende kinderen en dieren.
Zodra het maaiseizoen weer begint worden er veel blikjes vermalen. We hoeven denk ik niet uit te leggen hoe gevaarlijk dit vlijmscherpe metaal is voor iedereen.
Spelende jeugd heeft er hutten gebouwd met behulp van meegebrachte spullen en naderhand niet meer gebruikt en achtergelaten. Hierin zitten veel milieubelastende dingen.

Op dit moment is het park goed schoon te maken. Het riet is nog niet gegroeid, waardoor het water nog goed te bereiken is, er zitten nog niet veel bladeren aan de bomen, waardoor alles goed zichtbaar is. Vandaar dat we in deze periode van het jaar een schoonmaakactie houden. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen.

Wij vragen uw hulp!

U krijgt handschoenen en gereedschap. Wel het advies om kleding aan te trekken waar een spat modder op kan.
In overleg met Gemeente Middelburg kunnen wij beschikken over grijpstokken en stevige afvalzakken. Er is ook een soort draadschep op een telescoopstok voor moeilijk bereikbare plaatsen in het water. Het verzamelde afval wordt door ons afgevoerd.

Aanmelden: erasmuspark@zeelandnet.nl of Wijkteam-zuid@zeelandnet.nl

Helpt u ook een handje mee ?

Geef het dan even door, zelfs als u twijfelt of u wel komt als het weer omslaat.