Terugblik Landelijke Opschoondag

22 en 23 maart was het zover de Landelijke opschoondag!

Werkgroep Erasmuspark en St. Wijkteam Middelburg-zuid hebben de handen in elkaar geslagen om het zwerfvuil in het Erasmuspark op deze dagen eens flink aan te pakken. Na nog een laatste inspectierondje bleek dat het grootste gedeelte van het Erasmuspark al schoongemaakt was! Super natuurlijk, maar voor ons organisatorisch gezien een domper en zijn we in allerijl op zoek gegaan naar een nieuwe plek om toch de schoonmaakactie door te laten gaan. Helaas was dat niet zo moeilijk, want in onze mooie wijk wordt toch veel te veel aan plastic, blikjes, flessen, etc weggegooid zo niet gedumpt.

Vrijdagmiddag 22 maart

Voordat de schoonmaak actie in het Meiveld begon kregen de kinderen in het "Palet" van Irene Maréchal, lid van het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie(IVN), uitleg over de noodzaak van het schoonhouden van de natuur mbt het gevaar voor dieren en planten.

De kinderen zijn daarna, onder begeleiding van Jan Meijer en Anneke Hartman, erg enthousiast aan de slag gegaan om een gedeelte van het Meiveld op te gaan ruimen. Met als eindresultaat 3 flinke zakken vuil.

Als beloning hebben ze nog een pannekoek kunnen eten in het "Palet".

 

Zaterdag ochtend 23 maart

 

Het gedeelte van de Oude Vlissingse weg, vanaf de Tamoil garage tot ter hoogte van de "blikvanger", richting Abeele is aan beide kanten van de weg aangepakt.

Vol enthousiasme gingen o.a. 3 dames van Zorgstroom van het team Middelburg-zuid aan de slag.

 

 

 

 

 

 

De dames van St. Wijkteam Middelburg-zuid zorgde in de pauze voor de koffie en thee inclusief, door Debbie Francke van de Werkgroep-Erasmuspark, zelfgebakken cupcakes.

Tijdens deze ochtend zijn er in totaal 11 volwassenen en 2 jong-volwassenen in de weer geweest om ook hier het zwerf afval in de berm en de slootjes op te ruimen.

In totaal zijn er 17 zakken vuil opgehaald en dat was een aanhangwagen vol!!

Al met al kunnen we ondanks de lage opkomst van vrijwilligers terugkijken op een geslaagde actie!