Samen zuinig op het groen van Middelburg-Zuid

Het vele groen en water is de natuurlijke aankleding van Middelburg-Zuid. Ditt visiteplaatje zorgt er voor dat alle wijken tot leven komen en daar moeten we zuinig op zijn. Daarom houden we het samen schoon!

Onderhoud gemeentegroen

verzorgd door Gemeente en Orionis

Het gemeentegroen en de watergangen hebben regelmatig onderhoud nodig. Voornamelijk in de Zomer rijden bijna wekelijks de grasmaaiers rond om de velden kort te houden. Ook wordt er gesnoeid om struiken en bomen gezond en binnen de perken te houden. Om efficient te werken probeert de gemeente een middenweg te vinden tussen wat moet en wat uitstel kan verdragen.

Schiet het onderhoud van het gemeentegroen tekort?

Bespreek dit altijd eerst met de afdeling groenzaken van gemeente Middelburg vóór dat je zelf actie onderneemt!

Zorg voor een mooie groene buurt

Werk samen met de Gemeente

Onkruidbestrijding is een lastige zaak. De gemeente mag steeds minder bestrijdingsmiddelen gebruiken of slechts in heel weinige hoeveelheid. Dit verklaart waarom er hier en daar onkruid tussen bestrating groeit. Erg vervelend wanneer u zelf uw tuintje keurig onkruidvrij houdt en de stoep er voor nog vol onkruid staat. Meteen die stoep mee nemen als u toch aan het wieden bent zal een hoop ergernis voorkomen.

Genieten van groen

Fijn voor mens en dier.

Laten we zuinig zijn op al het groen in onze wijken. Even wandelen tussen de bomen van het Meiveld of een rondje trimmen door het Erasmuspark en ook uw hond vind het prettiger om door het groen te snuffelen dan in de straat te lopen.

Honden mogen op bepaalde plaatsen los lopen, buiten deze gebieden moeten honden altijd aan de lijn. En voor een goede hygiene moet hondenpoep worden opgeruimd. Lees meer over honden en regelgeving op de website van gemeente Middelburg.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en blijf op de hoogte over Middelburg-Zuid