Parken van Middelburg-Zuid

Meiveld en Erasmuspark behoren tot de grootste parken van Middelburg. Waar de mens de natuur ontmoet zijn deze prachtige parken met veel groen dè plek voor een wandeling en diverse mogelijkheden van actieve bezigheden.

het Meiveld

Eén van de grootste parken van de gemeente Middelburg ligt in Middelburg Zuid aan de noordoostzijde van de Magistraat wijk. Het is een mooie plek om een wandeling te maken en elkaar te ontmoeten.

Voor de kinderen vind je aan de rand van het park speeltuin Meiveld, kinderboerderij De Klepperhoeve en het clubhuis van scouting Kazan de Wolf. Er is een street workout park en er zijn trapveldjes. Op het Johan Cruyff Court worden diverse activiteiten georganiseerd door Welzijn Middelburg.

Erasmuspark

Een relatief jong park dat als een lange smalle strook ligt tussen de spoorweg naar Vlissingen en de Erasmuswijk. Gebouwd op moerassig gebied met veen als ondergrond vormt deze 70 meter brede strook een groene verbinding tussen het centrum van Middelburg en het buitengebied.

Oorspronkelijk is dit park aangelegd als rustgebied voor diverse vogels en dankzij de afwisselende inrichting vinden veel planten en dieren hier een plekje. De hoogstamboomgaard met 11 soorten fruitbomen zorgt niet alleen voor heerlijk fruit, maar ook voor voedsel- en nestgelegenheid voor de verschillende vogelsoorten. Samen met Gemeente Middelburg zorgen werkgroep Erasmuspark en stichting Wijkteam Middelburg-Zuid voor het beheer van dit park.

Op de hoogte blijven en niets missen over Middelburg-Zuid?

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!