Schoon Belonen

Op vrijdag 21 mei gaf wethouder Dhr. Dekker van de gemeente Middelburg samen met groep 8 van Archipelschool De Leeuwenburch het startsein voor het nieuwe project Schoon Belonen. De kinderen zijn enorm enthousiast met het helpen om zwerfafval in Middelburg-Zuid te verminderen.

Leerling Nikki vertelt:

28 Maart gingen we met onze klas afval opruimen in de wijk. We kregen allemaal een hesje en een grijper in de klas. Buiten stonden er mensen (op anderhalve meter afstand natuurlijk .. lol) en er was een groot lint gespannen voor de ingang. De wethouder was er ook om het lint door te knippen. En toen begon het! We werden in groepjes verdeeld en kregen een begeleider. Per tweetal kreeg je een vuilniszak waar je het afval in kon doen. Het was een leuke groepsactiviteit en het groepje waar ik in zat was heel gezellig. We haalden flessen, zakken en ander afval uit sloten en uit bosjes die we in de zak deden. Bij een sloot aan de rand van het Meiveld vonden we een paar flessen waar vodka in had gezeten, maar we vonden vooral heel veel plastic. We hebben best wel veel afval gevonden en nu is de wijk weer wat schoner! '

Leerling Jessica vertelt:

Zoals iedereen weet is de wereld vol met afval. Dat moeten we veranderen dus de gemeente besloot Middelburg wat schoner te maken met hulp van een paar scholen. Natuurlijk vind ik het belangrijk om schoon te maken, zodat we het schoon houden en er minder afval is. Ik heb ook van alles gevonden, zoals sigaretten, afval van McDonald's en blikjes. Maar ook dingen, zoals lachgas, vodka en tabak. Dat vind ik dus echt niet normaal!

Vanaf deze dag gaan iedere vrijdag een groep leerlingen de wijk in om het zwerfafval op te ruimen. Met deze actie krijgt de school van de gemeente Middelburg een bijdrage in de fruit pot. Met deze fruit pot kan de school alle leerlingen 3 dagen per week een heel jaar lang schoolfruit aanbieden.

Aanmelden Nieuwsbrief

    Contact het Wijkteam

    Een idee, vraag of informatie nodig? Alle vragen nemen we serieus in behandeling en worden spoedig beantwoord. Wij zijn er voor de bewoners van Middelburg-Zuid!