Stichting Wijkteam Middelburg-zuid

Wie zijn wij?

Stichting Wijkteam Middelburg-zuid bestaat uit een diversiteit van personen die onze wijk op vrijwillige basis, samen met een wijkmanager van de gemeente, proberen om een veilige en sfeervolle leefomgeving te creëren voor alle buurtbewoners uit de wijk. Daarnaast worden er regelmatig activiteiten georganiseerd.

Tweemaal per jaar wordt er een Wijktafel gehouden waar alle wijkbewoners welkom zijn.

ons motto: Samen maken wij van Zuid een mooie buurt waar het fijn wonen is

Het bestuur:

Sonay Peksert, voorzitter
”Mijn naam is Sonay Peksert, een geboren en getogen Rotterdamse met een Turkse achtergrond. Ik woon sinds 2011 in Middelburg in de wijk Dauwendaele. Ik maak deel uit van het bestuur van de Yilderim Beyazit Moskee in Middelburg. Naast mijn administratieve en financiële werkzaamheden organiseer ik rondleidingen, evenementen en lezingen voor de moskee. Tevens onderhoud ik contacten met diverse wijkteams en instanties om de samenwerking met de moskee te verbeteren. Toen ik vernam dat wijkteam Middelburg-Zuid dringend behoefte had aan nieuwe bestuursleden voelde ik mij geroepen en heb mij aangemeld. Mijn motivatie is de leefbaarheid voor alle bewoners te optimaliseren met een luisterend oor en een brug slaan naar de Turkse bewoners met behulp van zowel begrijpend Turks als Nederlands.”

 

 

Paul Karelse, penningmeester
”In 1973 hebben wij onze eerste woning betrokken in Middelburg-Zuid. Vanaf die tijd wonen wij in deze mooie wijk, waar ook onze kinderen zijn geboren en opgegroeid. Mijn motivatie is te werken aan optimale leefbaarheid voor alle bewoners, gebruikmakend van een luisterend oor. Oog voor detail, verbindingen maken en overleggen met gemeente of belanghebbenden om uitdaging te realiseren.”

 

 

 

Iris Leewens, secretaris 
”Geboren en getogen in Middelburg-Zuid en vanaf 1988 een eigen onderkomen in deze geweldige wijk. Ten tijde van de Wijkvereniging Zuid was ik samen met nog 4 andere dames lid van het jeugd-activiteitenteam en ik zat in de redactie van de wijkkranten ”het Magispraatje” en ”Even Bijpraten”. Met een rustperiode van 8 jaar na het einde in 2008 van Wijkvereniging Zuid voelde ik mij geroepen om Wim Geertse op te volgen als secretaris. De reden: Ondanks een fulltime baan toch meer betrokken te zijn bij het wel en wee van de bewoners van Middelburg-Zuid. Ook om deze reden ben ik mede-beheerster geworden van de Facebook site Middelburg-Zuid.”

 

 

 

 

Anneke Hartman, ouderenwerkster OCM
”Ik ben elke dinsdagmorgen te vinden in Het Palet, u kunt bij mij terecht voor al uw vragen. Kan ik u niet persoonlijk helpen dan weet ik toch waar u met uw vragen of problemen moet zijn. Daarnaast geef ik leiding aan een open club (O.C.M.) en een Telefooncirkel. In samenwerking met anderen organiseer ik ook activiteiten voor de gehele wijk. Telefonisch ben ik te bereiken op m: 06-38597032. Meer informatie over activiteiten vindt u onder de rubriek ”Evenementen” op deze website. ”