Samen werken aan een schoon Middelburg-Zuid

Het is bewezen dat mensen zich veiliger en prettiger voelen als alles schoon is en bovenal is afval op de straat geen fraai gezicht. Een goede reden om samen de handen uit de mouwen te steken voor een schone wijk!

Zwerf afval

verbeter de wereld en begin bij jezelf

Het is een bekend spreekwoord maar helaas wordt er nog veel rommel achtergelaten of ‘verloren’ in de parken en het groen in de wijken. Er staan misschien niet altijd een prullenbak binnen handbereik, maar het hoort bij onze beschaving om het niet op straat te gooien. Het vraagt een kleine moeite om het onderweg of thuis alsnog in een prullenbak te gooien. Samen zorgen we op die manier een verzorgde en gezonde groene leefomgeving voor mens en natuur.

Troep Groep

Samen werken tegen zwerfafval

Bewoners van Middelburg-Zuid zetten zich vrijwillig in om het zwerfafval aan te pakken. Deze groep ZAPpers (ZwerfAfvalPakkers) krijgen hierbij ondersteuning van de gemeente, een afvalknijper en een hesje. Zo zorgen we samen voor een schone leefomgeving.

Basisscholen
De bedoeling is ook om mee te werken aan projecten van de basisscholen in Middelburg-Zuid. Zoals het begeleiden van de kinderen van basisschool de Leeuwenburch,  die vanaf 26 maart elke vrijdagmiddag de wijk in gaan om zwerfafval op te ruimen.

Als ZAPper helpen we met z’n allen mee om Middelburg-Zuid schoon te houden!

Ook meewerken aan een schone opgeruimde wijk? Meld je direct aan via het Wijkteam.

of neem contact op met coördinator Margreet Martens tel. 0118-638415 reisje.m@zeelandnet.nl

Goed idee? Laat het ons weten!