Werkzaamheden houten brug Beiaard-Spinhuisweg

ZEC(Zeeland Engineering Consultants) gaat in opdracht van de gemeente Middelburg inspectiewerkzaamheden uitvoeren bij de houten brug en damwanden aan de Beiaard- Spinhuisweg. Vanwege de leeftijd van de constructie en het bepalen van de onderhoudsbehoefte worden deze nader onderzocht. Dit onderzoek staat los van het recente voorval met de vrachtwagen. De schade hiervan wordt half maart hersteld. (zie het gedeelte herstel schade brug Reijershove.)

Wanneer worden deze werkzaamheden uitgevoerd?
Het werk zal in de week van 4 maart worden uitgevoerd. Deze werkzaamheden zullen naar waarschijnlijkheid een dag in beslag nemen, uitgaande van gunstige weersomstandigheden.

Wat betekend dit voor u als omwonende?
De overlast zal voor u als omwonende beperkt blijven. Er worden door de ZEC in samenwerking met aannemingsbedrijf Van Sabben proefsleuven achter de houten wanden gegraven en deze worden weer aangevuld nadat de constructie onderzocht is. De doorgang over de voetpaden zal beschikbaar blijven. Deze zijn tijdens graafwerkzaamheden tijdelijk minder breed dan normaal gesproken.

Vragen en informatie
Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de werkzaamheden dan kunt u deze stellen aan Angelo Commelin op (0118) 67 57 95 of per mail via a.commelin@middelburg.nl.

Herstel schade brug Reijershove

De gemeente gaat de schade herstellen die eind januari is ontstaan aan een brug aan De Beiaard in Reijershove. Een vrachtwagen reed over de houten fietsbrug, waardoor brugdekdelen zijn beschadigd.

Half maart kan de schade aan de brug worden hersteld. Tot die tijd is alleen het voetgangersgedeelte van de brug beschikbaar. Fietsers moeten tot die tijd nog even afstappen. Eerder repareren was niet mogelijk, vanwege de levertijd van benodigde onderdelen.

Werkzaamheden voor het herstel duren ongeveer en week. Tijdens de werkzaamheden is de brug niet te gebruiken. Voetgangers en fietsers kunnen via het voetpad langs het appartementencomplex lopend hun weg vervolgen.