Wijken van Middelburg-Zuid

Met een totale oppervlakte van 196 hectare, waarvan 191 land en 5 water is Middelburg-Zuid één van de grootste buurten binnen de gemeente Middelburg. De buurt is opgedeeld in verschillende wijken en telt ca 7095 inwoners. Momenteel wordt Middelburg-Zuid verder uitgebreid met de nieuwe wijk Essenvelt.

Magistraatwijk

De kern van Middelburg-Zuid is gebouwd in de jaren ’60-’70 en één van de grootste wijken van Middelburg. Straatnamen in deze wijk zijn gebaseerd op namen van bekende oud Middelburgse regenten en op diverse bestuursfuncties ten tijde van de Republiek der Verenigde Nederlanden.

Het hart van de Magistraat wijk is vanaf 2000 onder handen genomen door de sloop van enkele flats om ruimte te bieden aan bijzonder veel voorzieningen, zoals het winkelcentrum Parkstate en het wijkcentrum Palet. In het gebouw van het Palet treft u allerlei wijkvoorzieningen en er zijn twee basisscholen gevestigd. Ook zijn er meerdere basisscholen te vinden verspreid in de wijk.

Erasmuswijk

Gebouwd in de jaren negentig is dit één van de nieuwste wijken van Middelburg-Zuid en telt circa 350 woningen. De toegangsweg is de Amnestylaan en overige straten in deze wijk zijn genoemd naar weldoeners van de mensheid zoals moeder Theresa en Ghandi. In de wijk is Het Bolwerk gevestigd, de enige praktijkschool op Walcheren. De wijk ligt aan het Erasmuspark met wandelpaden en waterlopen.

Reijershove

Reijershove is een wijk aan de rand van Middelburg-Zuid en wordt begrensd door de Torenweg, Reijersweg, Statenlaan en Spinhuisweg. Alle straten zijn genoemd naar bouwkundige elementen of andersoortige voorwerpen die te maken hebben met torens. De watergang langs de straten Watertoren, Speeltoren en Beiaard zorgt voor het mooie groen in de wijk. Er zijn verschillende kleine speeltuintjes en een voetbalveldje.

Veldzigt

Veldzigt wordt ook wel de groene wijk genoemd en is genoemd naar een gelijknamig herenhuis dat nog altijd te bewonderen is. De straatnamen verwijzen naar uitvinders, geleerden en kunstenaars die in Middelburg hebben gewerkt. Het is centraal gelegen tussen de stad en de wijken met winkels en voorzieningen op loop afstand en het zorgcomplex De Haagbeuk.

Essenvelt

Deze nieuwe wijk is in aanbouw aan de zuidkant van Middelburg naast de Erasmuswijk en Reijershove. Volg de ontwikkelingen en meer informatie over de bouw van deze wijk op nieuwbouwprojecten/essenvelt/

Op de hoogte blijven en niets missen over Middelburg-Zuid?

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!